Verksamhet cykel

2022 breddade VSOK sin verksamhet genom att bilda en ny sektion, Cykel MTB. Denna sektion bildades för att fånga upp det stora intresse som finns för MTB och dess stora likhet med övrig verksamhet som finns inom klubben i form av konditionsidrott och önskan om att motionera i skogen och mark. Önskar ni komma i kontakt med oss – maila då till mtb@vsok.nu.

Seniorer – Verksamheten består i gemensam Seniorträning 1 ggn i veckan där vi försöker dela upp oss i olika ”fartgrupper” så att alla skall få ut så mycket som möjligt av sin träning samt att försöka lägga in lite teknikträning, intervaller mm.

Utöver det så sker träning enskilt eller i grupp efter egna önskemål. Målsättning, deltaga i långlopp som Rallarloppet, Ränneslätturen, Västgötaloppet, Vasaloppet mm.

Ungdomar – Träning 1-2 ggr i veckan med inriktning mot kondition, teknik och att ha kul på hjul. Målsättning, deltaga i ungdomslopp i närheten. 

I utkanterna av Vaggeryd vid Bäckalyckan finns en träningsbana med lite olika spåralternativ och längder. För spårkarta, klicka här. Karta för Vaggerydsvasan, klicka här. Se även info under motionsspår.
  • Cyklister har skyldighet att alltid bära hjälm
  • Löpare och fotgängare har alltid företräde så det gäller för cyklister att vara uppmärksamma och anpassa hastighet efter detta och påkalla uppmärksamhet.
  • Notera att det inte finns varningar längs spåren. Du måste anpassa hastighet efter förmåga och hinder!
  • All cykling sker på egen risk
  • Visa hänsyn och glatt humör mot dem ni möter.

Träningsanvarig senior:
Jimmy Karlsson
tel: 073-343 04 10

Ungdomsansvarig:
Fredrik Stålknapp
tel: 070-769 76 14

Banansvarig:
Thomas Jakobsson
tel: 070-254 82 04

Tävlingsansvarig/Event:
Patrik Josephsson
tel: 072-172 27 30

Postadress:
Vaggeryds SOK – Orientering
Ingemar Johannesson, N. Bruksgatan 2
56733 Vaggeryd
Detaljerad info

Besöksadress: 
Friluftsgården
567 91 Vaggeryd

Bankgiro: 5632-4940
Swish: 1234403861